Címlap‎ > ‎

Rólunk


Kik vagyunk?

Olyan evangéliumi keresztyének akik Krisztustól kapott elhívásunkat a gyülekezeteken kívül a civil társadalomban, alapítványi keretek között is gyakoroljuk. 

Történetünk

HOREB Keresztyén Alapítványt 2009-ben dr.Steiner István és még néhány magánszemély hozta létre abból a célból hogy erdélyi gyermekekkel fiatalokkal a keresztyén életformát megismertesse, megkedveltesse. Ezért számukra a HOREB alapítvány Biblia ismereti képzést nyújtó foglalkozásokat, táborozásokat, szabadidő programokat szervez. Az alapítvány célja továbbá az ifjúság számára káros szenvedélyek kialakulását megelőző ismeretterjesztő kampány folytatása, mentálhigiénés szakemberek képzése, támogatása valamint olyan közösségek szervezése melyben a hátrányos helyzetű vagy sérült egyének otthonra találnak. Az alapítvány ebben a munkában a keresztyén közösségekben meglévő humánerőforrásokra, jókedvű adakozókra és különböző pályázati forrásokra támaszkodik.

Tevékenységünk

Mivel az alapítvány célkitűzései között megtalálható a lelki-szellemi-fizikai épülést, frissülést, regenerálódást elősegítő tevékenység, lehetőség biztosítása, ezért az alapító tőkét és egyéb adományokat felhasználva sikerült megvennünk egy kb. 16 hektáros területet az Erdélyi Érchegységben a Berettyó folyó forrása fölött nem messze. Itt táborozásra alkalmas helyet alakítottunk ki, szálláshelyekkel,hideg-meleg vizes zuhanyzókkal, 150 fős fedett közösségi hellyel. Késő ősszel és télen amikor fűteni is kell akkor csupán 20 fő a tábor befogadó képesssége, de nyáron mintegy 50-70 fő táboroztatása is kényelmesen megoldható. Ebben a munkában nagyon sok önkéntes dolgozott. Áldott legyen érte a Mindenható!
Comments